Dirigent

Douwe Veenstra

Douwe Veenstra begon zijn muzikale carrière op 12-jarige leeftijd als cornettist bij muziekvereniging “De Lofstem“ in zijn toenmalige woonplaats Suameer, waar hij les kreeg van de bekende dirigent en pedagoog Sierd de Boer. Deze dirigent nam hem al snel mee als solo-cornettist naar zijn topbrassband "Excelsior" te Surhuizum.

Douwe Veenstra

Op 17-jarige leeftijd ging Douwe Veenstra naar het Conservatorium in Leeuwarden, waar hij het directiediploma Harmonie-Fanfareorkesten en Brassbands behaalde. Tevens slaagde hij voor de onderwijsakte’s A en B, met als hoofdvak trompet, bijvak piano en bezit hij de verklaring van de inspectie muziekonderwijs, als B-bevoegd docent heterogene ensembles.

In het dagelijkse leven is Douwe Veenstra onder andere werkzaam als docent aan muziekschool "De Waldsang" te Buitenpost en bij muziekvereniging "Ons Genoegen" Marsum. In de afgelopen jaren is Douwe Veenstra als dirigent werkzaam geweest bij een 12-tal orkesten, waaronder ruim 22 jaar bij muziekvereniging "Crescendo" te Holwerd en hedendaags ook bij de Stedelijke Harmonie te Dokkum. Sinds 2005 is Douwe Veenstra dirigent bij "Ons Genoegen" te Marsum.