Nieuws

Concert met Gerrit Breteler


Op zaterdag 29 oktober organiseert fanfare ‘Ons Genoegen’ in dorpshuis Nij Franjum in Marsum een avondconcert met Gerrit Breteler.

Gerrit Breteler

Geboren in Enschede (1954) komt Gerrit met zijn Twentse vader en Friese moeder als 13-jarige jongen in 1967 naar Friesland. Het platteland ervaart hij als een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij woont al jaren met zijn vrouw en twee kinderen in een grote oude boerderij bij het dorpje Nes , nabij de Waddenzee.

Hij ontwikkelt zich tot een veelzijdig kunstenaar. Naast de kunst, uit hij zich ook graag in muziek, zang, gedichten en het schrijven van toneelstukken. Hij is mede oprichter van de in 1994 opgerichte muziekgroep ‘Fling’. Tot 2002 treedt hij op als vertolker van vooral Ierse volksmuziek. Friese teksten genieten thans zijn voorkeur. Zijn CD ‘Lit ús dêrom drinke’ is een groot sukses gebleken.

Deze avond wordt een aantrekkelijk programma gebracht waarbij het korps te horen is met o.a. Pierus Magnus (Grutte Pier) en Gladiators Farewel. Gerrit Breteler zal samen met zijn pianiste zingen maar ook onder begeleiding van het korps. Verder zullen 3 koren hem begeleiden, te weten het Vrouwenkoor 'Nocht en wille’ uit Marsum, Mingd Koar uit Aldtsjerk en de Bonifatiuscantorij uit Leeuwarden.

Het belooft een prachtige avond te worden dus mis het niet. Toegangskaarten kosten €10,00 en zijn zowel in de voorverkoop als aan de kassa verkrijgbaar. Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen bij J. Huisman, 058-254 22 12.

Het concert begint om 20.00 uur op zaterdag 29 oktober in dorpshuis Nij Franjum in Marsum.